PERSBERICHT " REMBRANDTESKE KOEIENPORTRETTEN"

Artikel 1 van 3 Volgende

PERSBERICHT 19|3|2019

“Rembrandteske koeienportretten” door Bert Broers

Wie tegen een liefhebber Bert Broers zegt, weet dat hij een landlevenschilder is met een specialiteit in het schilderen van koeienportretten. Met zijn centrale thema voor 2019 “Een andere kijk op koeien” treedt Bert uit zijn normale comfortzone.

In 2018 is het idee ontstaan om voor het Rembrandt & de Gouden Eeuw jaar, een unieke collectie “Rembrandteske koeienportretten” te schilderen. Hiervoor heeft Bert een aantal bekende portretschilderijen van Rembrandt, Vermeer en Frans Hals als inspiratiebron gebruikt. Wat zo bijzonder en uniek is aan deze collectie, is dat je bij het bekijken van deze schilderijen bijna vergeet dat het niet om mensen maar om koeienportretten gaat!

Op zaterdag 30 en zondag 31 maart 2019 zal de Kunstkamer van Bert Broers in Waarland haar deuren openen en zijn de originelen van de Rembrandtekse collectie te bezichtigen. De Kunstkamer is dit weekend geopend van 11:00-17:00 uur.

De start van de expositie valt samen met de aftrap van het Kaasmarktseizoen in Alkmaar op vrijdag 29 maart 2019. Bert heeft al jaren op de Mient een vaste standplaats en met zijn Rembrandteske collectie zal hij hier voor het eerst, voor een groot internationaal publiek naar buiten treden.

Voor meer informatie en openingstijden van de Kunstkamer, kunt u kijken op www.bertbroers.nl

 

© 2011 - 2019 bertbroers.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel